מיתוג מסעדות

מיתוג מסעדה – הקמת מסעדה – קליינטורה

ענף המסעדות בישראל הוא מהקשים בארץ: הבנקים לא מפרגנים, המימון הקשה להשגה, בשטח יש עודף מתחרים וחטא הגאווה של שפים ומסעדנים מביאים לסגירות של מסעדות לצד פתיחות מצומצמות. אז רגע לפני שאתם מנסים להיכנס לתחום הקמת מסעדה האם אתם יודעים כמה כסף ומהי העלות לפתיחת מסעדה בישראל?

Branding Restaurants, מיתוג מסעדה

חברת קליינטורה עוסקת מזה שנים בתחום מיתוג מסעדות בישראל ולאלו המעוניינים להיכנס להרפתקה, קבלו כמה תובנות חשובות לפני שהולכים על הקמת מסעדה, בית קפה או בר.

שאלות שכל בעל מסעדה/בית קפה מתחיל צריך לשאול את עצמו רגע לפני הקמת מסעדה הן:

•           כמה עולה לפתוח מסעדה?

•           מהי העלות לפתיחת בית קפה?

•           האם כדאי ללכת על קונספט כשר? חלבי? בשרי? פירות ים?

•           איך ניתן להחזיר באמת השקעות כבדות במסעדות?

העומד בראש חברת קליינטורה, גיל אשכנזי מסתובב כבר שנים רבות בענף האירועים והמסעדות בישראל, מקים, מייעץ, מלווה, משביח ומקדם עשרות רבות של עסקים בתחומים אלו.

נקודת ההנחה של הקמת מסעדה היא שאנחנו אוהבים אוכל. נקודה. ואיך זה מתגלגל? אנחנו אוהבים לצאת, לאכול, לשתות ובעיקרה ליהנות. חברים מספרים לנו על מסעדה מגניבה ומיוחדת ואנחנו שם.

עשרות סוגים וקונספטים מרכיבים את ענף המסעדות בישראל, ממש כמו הריחות והחושים שלנו. המרקם הגדול ביותר שייך כמובן לרשתות שלכל אחת מהן מאות סניפים הפרוסים במדינה (וכאן יש ויכוח אם בית קפה זה מסעדה). בנוסף, מאות מסעדות שונות כל אחת  מהשנייה בגיוון, בחשיבה ובטעמים שלה.

מיתוג מסעדות – כללי זהב

נכנסתם להרפתקה – מה עכשיו?

לוקיישן – טרם הקמת מסעדה, בית קפה או בר – אתרו לוקיישן שיש בו תנועה ופוטנציאל .לאחרונה פנתה אלי  בעלת מסעדה בראשון לציון שפתחה באזור תעשיה מסעדה בשרית, כשבשעה חמש אין לה כבר עם מי לדבר!

מיתוג – משרד מיתוג יכול אולי לתת לכם נראות מדליקה לקראת הקמת מסעדות, אבל זה לא מספיק. חשוב לבצע מכלול רחב של פעולות על מנת להבין מי הקהל שלכם? מהם הגילאים? אזורים גיאוגרפים? למי אתם בדיוק פונים ?נשים? גברים? מבוגרים? לא מעט מסעדות נסגרו בתום שנתיים פעילות כי לא ידוע לכוון ולהבין בדיוק מי הקהל שלכם והאם הקונספט מתאים לקהל זה

קונספט- חשבתם על קונספט להקמת מסעדות ואתם בטוחים בו ?- רגע! לא כל מה שנראה לכם ולאלו שהולכים עמכם הוא הקונספט המנצח. קליינטורה מציעה תמיד לבנות קבוצת מיקוד המורכבת מהגילאים של הלקוחות הפוטנציאלים שלכם. תנו להם לחשוב ולהביע דעה על הקונספט, הטעמים, הריחות .

השגתם מימון מתאים להקמת מסעדות? יופי, רק תוסיפו עוד 30 אחוז לפחות להוצאות בלתי צפויות וזאת בהנחה שבניתם תוכנית עסקית רחבה ומקיפה.

שיתוף הפוסט ברחבי המרשתת