13 השלבים החשובים ביותר לקראת פתיחת חנות וירטואלית

פתיחת חנות וירטואלית- ככה תעשה זאת בחכמה:

חנויות וירטואליות הן ללא ספק הדבר החם ביותר ברשת בשנים האחרונות.

אם הגעת למצב בו אתה רוצה להיכנס לביזנס, כנראה יש לך ראש טוב.

פתיחת חנות וירטואלית

בין אם כבר יש לך חנות רגילה ואתה רוצה להקים חנות אינטרנט נפרדת כדי להכפיל הכנסות (כן, להכפיל), או אם אתה חושב על פתיחת חנות וירטואלית מאפס-

צוות קליינטורה ריכז עבורך את המידע הרלוונטי והחשוב ביותר, שיגרום לך ולמחשב הנייד שלך לפטם לך את הארנק. המוצרים אותם תבחר למכור יכולים להיות כל דבר, אלו יכולים להיות מוצרים הנמצאים בחנות ממשית או בסתם מחסן כדי לחסוך עלויות. אולי מוצרים מעשי ידיו של אומן מוכשר (מברוק) או רק ייבוא מוצרים מסין בזול ומכירה שלהם במחירים המקובלים בשוק הישראלי.

שנתחיל?

1. בחר מערכת למסחר אלקטרוני- ובחר אותה בקפידה. המערכת אותה תבחר היא זו שתשמש אותך בזמן שתנהל את החנות. לכן כדאי שתהיה ידידותית למשתמש ושתוכל לעבוד בה בנוחות וביעילות.

2. סקר שוק ומתחרים- בדוק מי המתחרים העיקריים שלך, השווה את נקודות החוזק שלך מולם ונקודות החולשה מולם. אסוף מידע רחב ככל האפשר לגבי טקטיקת המכירה שלהם, פתרונות טכניים והדרך שבה העסק שלהם עובד. עכשיו הסתכל על העסק שלך ושאל את עצמך בצורה אובייקטיבית וצלולה- האם אתה יכול להתחרות עם זה? מבחינת מחירים טובים יותר? איכות טובה יותר? אולי אתה יכול לשווק את עצמך טוב יותר? כל נקודת חולשה שאתה מזהה אצל המתחרה שלך יכולה לתת לך יתרון עליו.

איך למשוך לקוחות לחנות הוירטואלית שלך

אם התשובות שליליות לשאלות הכתובות בשורות מעלה, החנות הוירטואלית שלך הולכת להפוך לבזבוז מוחלט של כסף. לכן זה השלב החשוב ביותר בעת הקמתה.

3. מחקר SEO – שלא יהיו לך טעויות, מחקר SEO הוא עניין חשוב ומדויק, והוא יהיה האחראי העיקרי לכמות התנועה שתהיה לך בחנות. הכי חשוב- הוא חייב להתבצע הרבה לפני שהתחלת לעשות חצי צעד בתחילת בניית החנות שלך. כל העסק שלך עומד להתבסס על המחקר הזה. התבסס על סעיף 2 והכן רשימה של מוצרים אותם אתה רוצה למכור אונליין. שכור איש SEO מקצועי ומנוסה ובקש ממנו מחקר מילות מפתח רלוונטי, לאחר המחקר הזה, דברים יראו הרבה יותר ברורים בשבילך. השווה את הנתונים מאיש הSEO שלך עם התקציב שלך, הסק מסקנות- האם אתה יכול להרשות לעצמך את זה? האם הרווח הולך להגיע מידית? אחרי שנה? אחרי עשור? חשוב..

4. מחקר SEM – אחרי שעשית את מחקר הSEO, התקציב שלך וודאי מרגיש הרבה יותר דל, והבנת שאתה צריך להתחיל לעשות רווחים במהרה מהחנות הוירטואלית החדשה שלך. לכן תצטרך את המחקר SEM עליו נדבר עכשיו.

חישובים נכונים- א-ב של כל עסק

קידום SEM יוכל להכניס לך כסף בזמן אמת בלי יותר מדי השקעה אורגנית. בהתבסס על מחקר מילות המפתח אותו הביא לך איש הSEO שלך, תראה שם את הביטויים (מוצרים) הרלוונטיים ביותר לאתר, וכמה יעלה לך לקדם את הביטויים ברשימה לקליק אחד. עכשיו שים את הכסף הזה בחישוב עם הממוצע המרות שאתה מצפה שיהיה, אם זה מגיע להחזר השקעה (ROI) חיובי, מצוין! כך תוכל להתחיל למכור מוצרים ברגע שהחנות הוירטואלית שלך תהיה מוכנה.

5. הצבת יעדים- אחרי המחקרים, הגיע הזמן להציב מטרות. ברמה הבסיסית, אתה צריך לראות כמה כסף אתה אמור להכניס כדי להגיע למצב שכיסית את כל ההוצאות עד עכשיו. זאת המטרה הראשונה שלך, כך הראש יהיה מעל המים. ברגע שבחודשים הראשונים המטרה הזאת נעשית, ואתה יודע שאתה לא במצב גרוע מדי, אפשר להתחיל להציב מטרות מכירה גדולות יותר.

תוכן האתר

6. תמונות- הכן את התמונות אותם תצטרך לטובת המוצרים שלך. שים לב! החשיבות של אותם תמונות מבחינת מנועי החיפוש ומבחינת חווית המשתמש הן גבוהות ביותר! לכן חשוב שהתמונות יהיו איכותיות כמה שיותר ואפילו מקוריות אם אפשר. דאג שכל תמונה תענה בצורה המדויקת ביותר על המוצר שהיא מציעה.

7. תיאור המוצרים- שים לב, סוכן המכירות שלך נמצא בסעיף הזה בדיוק- אל תקל בו את דעתך- תיאור המוצר הוא מה שהגולש יפתח כדי לקרוא ולהבין אם זה בדיוק מה שהוא מחפש. זכור שתוכן הוא המלך, לכן גם להביא קופירייטר לכתיבת התכנים האלו יהיה מעשה נבון מצדך- יש לך הרבה טקסט לכתוב, היכון היכון. הרי אין לך נותן שירות כמו בחנות רגילה שיכול לענות על שאלות של לקוחות, לכן דאג שכל פרטי המוצר יהיו כתובים בצורה קריאה, מסודרת ומשכנעת, וכל פרטי המוצר יהיו קיימים. הערה: תמיד דאג שיהיה כפתור שיתוף קטן ליד תיאור המוצר או בתמונה עצמה, ותעודד את הלקוחות לשתף את המוצר- אולי ע"י מבצע חבר מביא חבר, אולי פשוט תרשום להם לשתף, מה שבא לך, זכור- הכח של שיתוף הוא עצום.

שיתוף מוצרים בעסק

8. תוכן עמודים סטטיים- מלבד העמודים בהם יהיו המוצרים, יהיו עוד עמודים כמו: אודות, צור קשר, שאלות נפוצות ועוד.. לעמודים אלו תצטרך תוכן טוב ומשכנע.

9. עמוד בלוג/מאמרים/חדשות- עמוד זה אינו חובה, אבל דע- אם תדע להשתמש בעמוד כזה בתבונה- תוכל להגדיל את התנועה באתר שלך באופן משמעותי. התייעץ עם איש הSEO שלך כדי לדעת איך לעשות את זה נכון.

בלוג בחנות וירטואלית

חיובים ומשלוחים

10. באיזו שיטה תחייב את הלקוחות שלך? קודם כל, דע את אפשרויות החיוב הקיימות בארצך ובארצות אליהם אתה מתכוון לשווק. תדאג לבחון ולבדוק מספר אפשרויות ולאו דווקא ללכת על שיטת החיוב המוכרת והרגילה. שכן אפשרויות מסוימות יכולות להיות זולות יותר עבורך ולגרום להחזר ההשקעה שלך להיות גדול יותר. הכנס את החישוב הזה אל תוך החישוב הכולל של החנות, ובדוק האם אתה עדיין יכול לעמוד בזה?

11. משלוחים- לאילו ארצות אתה מתכוון לעשות משלוחים? האם המשלוחים יהיו בחינם או בכסף? כמה זה הולך לעלות לך? זה עדיין יצא משתלם? שאל את עצמך את השאלות הללו ודאג לענות בכנות. דאג שהחישוב של חברת המשלוחים יהיה מחושב נכון ולא יטעה את הצרכן הן מבחינת מחיר והן מבחינת זמן ההגעה- אם יש דבר שהצרכן הישראלי לא אוהב כשהוא מזמין מוצר באינטרנט- זה לא לדעת מתי הוא יגיע אליו. דאג שהחוקים במדינות אליהם אתה שולח אינם מחייבים אותך לתנאים מסוימים. כדאי לשקול לקחת יועץ בקיא בתחום בנושא הזה, כדי לא ליפול בקטנות.

סדר והיררכיה באתר

12. דף הבית- אוקי, בסבלנות- תחזור לסעיף מחקר הSEO, בדוק אילו מוצרים הצרכנים שלך רוצים הכי הרבה. מה הכי מעניין אותם ומאילו ביטויים רוב התנועה לאתר שלך הולכת להגיע? את הביטויים (מוצרים) האלו, הכנס לדף הבית בגוף האתר באופן סולידי מתומצת ומזמין. דאג לא להכניס את "כל" המוצרים בדף הבית, שכן פעולה כזאת עשויה לבלבל את הצרכן. נסה לכוון לפלח קהל היעד הגדול ביותר. דפי בית בחנויות וירטואליות בהם קיימים כל תחומי המוצרים, הם כנראה דפים בהם הבעלים לא הציב לעצמו מטרות מספיק ברורות. בעצם, דף הבית שלך אמור להכיל את הקונספט העיקרי של החנות שלך, זהו האני מאמין שלך וכל מה שמייחד את העסק שלך.

13. היררכיה וסדר באתר- למען ניווט תקין ונוח לגולשים. שאב נתונים ממחקר הSEO שלך, ודרג את סדר דפי האתר לפי כמות החיפושים הגדולה ביותר. מהחשוב ביותר לחשוב פחות. זכור להציג את זה לגולש בסדר הגיוני גם כן.

זהו- עכשיו, אחרי שפעלת ע"פ הצעדים האלו, אתה בשל ומוכן להתחיל לעשות כסף מהחנות הוירטואלית החדשה שלך! אני בטוח שיש דברים שלא הזכרנו, אבל מה שכן הזכרנו, אלו הדברים החשובים ביותר, אתה תמשיך ללמוד תוך כדי תנועה.

נשמח אם תשתף את המאמר לחברים שלך, ותספר לנו איך הולך לך! צוות קליינטורה ישמח לעמוד לשירותך בכל עת.

שמור את האתר שלנו במועדפים ועקוב אחר דרכים יצירתיות לבנות, לשפר ולמקסם את העסקים שלך!

בקרוב מדריכים נוספים..

בהצלחה!

קליינטורה

שיתוף הפוסט ברחבי המרשתת